Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Ara Güler hayatını kaybetti

Ara Güler hayatını kaybetti

Ara Güler hayatını kaybetti18 Ekim 2018 - 08:10
Çağın en önemli fotoğrafçılarından biri olarak kabul edilen Ara Güler hayatını kaybetti. 90 yıllık ömründe dünyaca ünlü pek çok ismin fotoğrafını çeken Ara Güler bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.
1928 yılında İstanbul'da doğan Ara Güler, fotoğraf ve sinema ile çok erken yaşlarda tanıştı. 1958 yılından itibaren dünyaca ünlü Time-Life ve Paris Match gibi dergiler için de çalışmaya başlayan Ara Güler, 1962'de Master of Leica unvanı kazandı.  Kariyeri boyunca pek çok ünlü isimle foto-röportaj yapan Ara Güler'in çalıştığı isimler arasında Pablo Picasso, Winston Churchill, Salvador Dali, Alfred Hitchcock, John Berger, Bertrand Russell var.
 
İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa gibi ülkelerde Türkiye'nın tanıtımı gibi konular başta olmak üzere çok sayıda kitap kaleme alan Ara Güler, Photography Annual tarafından "Dünyanın En İyi 7 Fotoğrafçısı"ndan biri seçilmişti. 
 
Ara Güler, Pablo Picasso ile birlikte
 
Günümüzde fotoğrafları dünyanın pek çok farklı müzesinde sergilenen Ara Güler'in 90. yaş günü olan 18 Ağustos'ta İstanbul bomontiada'da kendi çalışmalarının yer aldığı bir müze açılmıştı. Kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Ara Güler geride sayısız fotoğraf, röportaj ve çok sayıda kitap bıraktı.