Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Antalya’da Felsefe Kongresi

Antalya’da Felsefe Kongresi

Antalya’da Felsefe Kongresi02 Şubat 2023 - 11:02
Başkanlığını Prof. Dr İoanna Kuçuradi’nin yaptığı Türkiye Felsefe Kurumu’nun Antalya’da düzenlediği “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de Felsefe” başlıklı kongre dün başladı.
Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile UNESCO’nun da destek verdiği kongre 5 Şubat’a kadar devam edecek.
 
Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, kongrede kendi çalışmaları ve Türkiye Felsefe Kurumu’nun yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Prof. Kuçuradi, “Kongreyi düzenlememizin ana amacı, Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana ülkemizde felsefe alanında yapılan belli başlı çalışmaların panoramasını çizmek, 100’üncü yılda Türkiye Cumhuriyeti’ne bir armağan olarak sunarak gelecek çağlara bırakmaktır” dedi.
 
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da, düşünme, sorgulama, eleştirme yoluyla bir anlamda aklı kullanma sanatı olan felsefenin yaşamın tam kalbinde olması gerektiğini anlattı.
 
UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ise UNESCO ve ona bağlı kurumlar olarak 5 sektörde UNESCO’nun kuruluş amacına hizmet etmeye çalıştıklarını anlattı.
 
Eğitim, sosyal ve beşeri bilim, doğa bilimleri, kültür ve bilgi iletişim sektörlerindeki temel amacın barışı kurmak ve sürdürülebilir kılmak olduğunu açıklayan Prof. Dr. Oğuz, “Bu işte hep felsefeden yola çıkılır” diye konuştu.