Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Andrey Karlov'un adı sergi salonu ile yaşayacak

Andrey Karlov'un adı sergi salonu ile yaşayacak

Andrey Karlov'un adı sergi salonu ile yaşayacak12 Ocak 2017 - 12:01
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı bir sergide uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya büyükelçisi Andrey Karlov'un ismi, sergi salonuna verildi
DİLAN ÖZDEMİR / ANKARA
 
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 19 Aralık 2016'da katıldığı 'Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya' sergisinde, silahlı terör saldırısı sonucu öldürülen Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un ismi, önceki gün katledildiği sergi salonuna verildi. 
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde gerçekleşen bir anma töreni ile Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırıya uğradığı Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki sergi salonunun adı, Andrey Karlov Sergi Salonu olarak değiştirildi.
 
 
Törenin ardından, Büyükelçi Andrey Karlov’un anısına, tenor Zafer Mutlu ve piyanist Rustam Rahmedov tarafından 'Andrey Karlov Anma Konseri' gerçekleştirildi. ÇSM’nin Yaşar Kemal Salonu’nda düzenlenen konserde, Mutlu ve Rahmedov Türkçe ve Rusça şarkılar seslendirdiler. İkilinin seslendirdiği şarkılar arasında 'Uzun İnce Bir Yoldayım', 'Sarı Gelin' ve 'Ah Bir Ataş Ver' şarkıları da yer aldı.