Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Altın Koza alkışlarla başladı

Altın Koza alkışlarla başladı

Altın Koza alkışlarla başladı14 Eylül 2022 - 09:09
29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin takdim edildiği açılış gecesi ile başladı.
Yetkin Dikinciler’in sunumuyla Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleşen gecede ödüller, tiyatromuzun usta ismi Zihni Göktay; oyuncu, şarkıcı ve makyaj sanatçısı Suzan Kardeş ile Sinema Emekçileri Sendikası Eski Başkanı Zafer Ayden’e verildi.
 
Usta sanatçı Zihni Göktay ödülünü alırken, “Birçok ödül aldım ama ilk defa bir film festivalinden ödül alıyorum. Benim kadrimi kıymetimi bilen herkese teşekkürü borç biliyorum. Benim için Kemaller çok önemli; Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Mustafa Kemal... “ dedi. Suzan Kardeş de “Lütfen meslek aşkı için setlerde var olmak isteyen, sinemanın her alanında olan, görev alan arkadaşlarımızı, ustalarımızı da görelim” diyerek sinema emekçilerine dikkat çekti. Sine Sen’in eski Başkanı ve 40 yıldır Sinema Emekçileri Sendikası yönetim kurulunda olan Zafer Ayden ‘’Bu ödülü, sette, setten eve dönerken hayatını kaybeden set emekçilerine, iş cinayetinde yitirdiğimiz emekçi kardeşlerime ve insanca mücadele için hayatını veren yoldaşlarımız için alıyorum” diye konuştu. Açılış gecesi Zuhal Olcay konseri ve Olcay ile Zihni Göktay’ın birlikte seslendirdikleri “Lüküs Hayat” operetiyle sona erdi. DHA