Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Aliyev dünyanın 30 yaş altı önde gelen 30 müzisyeni arasında

Aliyev dünyanın 30 yaş altı önde gelen 30 müzisyeni arasında

Aliyev dünyanın 30 yaş altı önde gelen 30 müzisyeni arasında04 Mart 2021 - 02:03
ÇEV Sanat'ın Genç Yetenekler projesi kapsamında eğitimi devam eden çello sanatçısı Jamal Aliyev, klasik müzik alanında gösterdiği ulusal ve uluslararası başarıları sebebiyle İngiltere merkezli Classic FM'in 'Dünyanın 30 Yaş Altı En Önde Gelen 30 Müzisyenlerinden Biri' olarak seçildi.
 
GİZEM ÇETİMEN
 
 
ÇEV Sanat'ın Genç Yetenekler projesi kapsamında eğitimi devam eden 27 yaşındaki çello sanatçısı Jamal Aliyev, klasik müzik alanında gösterdiği ulusal ve uluslararası başarılarıyla İngiltere merkezli Classic FM tarafından ‘Dünyanın 30 Yaş Altı En Önde Gelen 30 Müzisyeninden Biri’ olarak seçildi. Klasik müzik dünyasında üstün başarılarıyla dikkat çeken müzisyenlerin seçildiği 30 Yaş Altı 30 Genç Sanatçı arasında gösterilen ve dünyada klasik müzik alanında hızla yükselen Jamal Aliyev, İngiltere’nin değerli ismi Julian Lloyd Webber’in sunumuyla mart ayında başlayacak radyo programında tüm dünyaya tanıtılacak. Bu programda genç müzisyenin kariyer yolculuğu ve başarıları klasik müzikseverlerle paylaşılacak.
 
 
Çello eğitimine 5 yaşında başladı
 
 
Aliyev, çello eğitimine 5 yaşındayken Ankara'da başlamış. 13 yaşından bu yana müzik eğitimi için Londra’da bulunan Aliyev, ÇEV Sanat Genç Yetenekler Projesi kapsamında Londra Guildhall School’da artist diploma eğitiminin yanı sıra Almanya’da Hochschule für Musik Köln’de doktora eğitimine devam ediyor. Aralarında BBC Scottish Symhony, Royal Philharmonic, London Mozart Players, İstanbul Devlet Senfoni, Kennemer Jeugd Orkest'in de yer aldığı pek çok orkestrayla sahneye çıkan Aliyev, Lonrda'da düzenlenen BBC Proms Festivali'nde de konserler veriyor. Bu festival kapsamında 8 bin kişilik Royal Albert Hall’da BBC Konser Orkestrası eşliğinde sahne alan Jamal Aliyev’in her yıl düzenli olarak verdiği solo konserler, BBC Radyo ve Televizyonunda da canlı olarak yayınlanıyor. Ayrıca müzisyen, 2019 yılının ekim ayında New York'ta düzenlenen Concert Artist Guild yarışmasını kazanmıştı.
 
 
"Hayatım müzik diyebilirim"
 
 
Milliyet gazetesine konuşan Jamal Aliyev, "5 yaşından beri çello çalıyorum. Bütün hayatım çello ve müzikle geçiyor. Hayatım müzik diyebilirim. Müzik dünyasının bu sessiz ve durgun döneminde dünyanın 30 yaş altı en genç müzisyenleri arasına seçilmek beni çok mutlu etti. Tabii ki, müzik ve çello ile yapabileceğim her şeyin daha iyisini yapmam anlamında da beni motive etti. Ülkemizi müzik alanında en iyi şekilde temsil etmeye ve daha güzel projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyorum. Daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarıma devam edeceğim. Açıklanan listede Türk çellist olarak, bulunmak benim için çok gurur verici. Bu yolculukta beni hiç yalnız bırakmayan ve her zaman yanımda olup desteğini esirgemeyen Berrin Yoleri’ye Fazıl Say’a, aileme, ÇEV Sanat ve değerli Sanat Kurulu’na ve sonsuz teşekkür ederim" dedi.
 
 
Fazıl Say ile yeni albüm kaydı
 
 
Pandemi sürecinde Londra’da ağırlık verdiği solo albüm çalışmaları için stüdyo kayıtları devam eden Jamal Aliyev, Fazıl Say’ın “Su Dünyanın Sırrı” isimli albümünde de yer aldı. Jamal Aliyev’in gelecek sezon projeleri arasında Fazıl Say ile yeni bir albüm kaydı ve birlikte gerçekleştirecekleri Amerika turnesi de yer alıyor.
 
Etiketler: ÇEV Sanat  Jamal Aliyev