Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Ali Akay'dan Ai Weiwei konferansı

Ali Akay'dan Ai Weiwei konferansı

Ali Akay'dan Ai Weiwei konferansı19 Şubat 2018 - 03:02
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, “Ai Weiwei Porselene Dair” sergisi kapsamında “Sanattan Aktivizme: Ai Weiwei’in Sanatı” başlıklı bir konferans düzenliyor. Prof. Dr. Ali Akay’ın anlatımıyla gerçekleştirilecek konferans, 24 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te SSM’de…

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, “Ai Weiwei Porselene Dair” sergisi kapsamında “Sanattan Aktivizme: Ai Weiwei’in Sanatı” başlıklı bir konferans düzenlemeye hazırlanıyor.

 

Prof. Dr. Ali Akay’ın konuşmacı olarak katılacağı konferansta, sanatçının, sahicilik ve değer sistemlerinin dönüşümü meselelerine eğilen üretimi ve aktivizmi mercek altına alınacak. Muhalif bir şair babanın mirasını taşıyan Çinli sanatçı Ai Weiwei, mimariden seramiğe uzanan üretim yelpazesinde sanat kavramını genişletmekle beraber, günümüzün en yaratıcı eylem gücünü pop art ve hazır nesne çalışmalarıyla bağdaştıran, kültürel bir figür olarak konumlanıyor. Prof. Dr. Ali Akay’ın, çalışmalarında izleyiciye yeni yorum olanağı sağlayan sanatçıyı bu bağlamda değerlendireceği konferans, 24 Şubat Cumartesi 14.00’te gerçekleştirilecek.

 

Ali Akay kimdir?

Küratör, yazar ve eleştirmen Prof. Dr. Ali Akay, 1979'da Paris VII Üniversitesi'nden mezun oldu, 1986'da aynı bölümden sosyoloji doktorasını aldı. 28 yıldır Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde ders veren Akay, 2004'ten beri burada Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.