Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Akdeniz sineması İzmir’de buluşuyor

Akdeniz sineması İzmir’de buluşuyor

Akdeniz sineması İzmir’de buluşuyor08 Kasım 2022 - 09:11
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İzmir Uluslararası Akdeniz Sinemaları Buluşması başladı.
12 Kasım’a kadar devam edecek festivale İspanya, Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Yunanistan, Malta, Lübnan, Filistin, İsrail, Suriye, Mısır, Tunus ve Fas’tan filmler katılıyor. Ortak yapımcı ülkelerle birlikte, festivalde çoğunluğu 2021 ve 2022 yapımı olan 30 ülkeden 34 uzun metrajlı film gösterilecek. Direktörlüğünü Vecdi Sayar’ın yaptığı festivalde 2023 Oscar’larında En İyi Uluslararası Film Kategorisi’ne ülkeleri tarafından aday gösterilmiş altı film var.
 
Festivalin “Anılarına” bölümünde, bu yıl yitirdiğimiz usta yönetmen Erden Kıral’ın “Gece” ve “Vicdan” filmleri gösterilecek. Festivalin afişi Gürbüz Doğan Ekşioğlu imzasını taşıyor. Festivalin “Bir Ülke-Bir Kent” bölümünde Paris’te çekilmiş, Marcel Carné, Jacques Rivette ve Louis Malle imzalı klasiklerin yanı sıra günümüz Fransız sinemasının önemli yapıtlarından “France”, “Paris Hatıraları” ve “Nocturama: Paris Yanıyor” var.  Filmler; İzmir Sanat, Fransız Kültür Merkezi ve Mimarlık Merkezi salonlarında ücretsiz olarak gösterilecek.