Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » 7. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali başladı

7. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali başladı

7. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali başladı17 Eylül 2023 - 03:09
İZMİR, (DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl yedincisini düzenlediği Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali başladı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'in kucağı sanata ve sanatçıya daima açık olacak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 7. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali'nin açılışını Agora Arkeolojik Kazı Alanı'nda yaptı. Edebiyat dünyasının önemli isimlerini İzmir'de buluşturan festivalin açılışına festivalin onur konuğu yazar İnci Aral'ın yanı sıra Hüsnü Arkan, İsmail Saymaz, Erdal Güney, Özgür Zeybek, Ahmet Önel, Kaan Eminoğlu, Enver Topaloğlu, Barış İnce, İlhan Atasoy, Erol Tufan, Emine Sevgi Özdamar, Şermin Yaşar, Işıl Madak Kaya, Mehmet Atilla gibi edebiyat dünyasının önemli isimleriyle, Güney Afrika, Makedonya, İran ve Almanya'dan edebiyatçılar katıldı. Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle teması 'Edebiyat Cumhuriyettir' olarak belirlenen festivalin direktörlüğünü Haydar Ergülen yaptı.  

20 Eylül'e kadar sürecek festival boyunca Türkiye'nin yanı sıra Güney Afrika, Makedonya, İran ve Almanya'dan pek çok yazar, şair, çizer, tiyatrocu, sinemacı, müzisyen konukla bir araya gelecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açılışın ardından moderatörlüğünü Haydar Ergülen'in yaptığı 'Cumhuriyet ve İnci Aral Edebiyatında Kadın İmgesi' söyleşisinde festivalin onur konuğu İnci Aral ile bir araya geldi. Söyleşide Haydar Ergülen, "İzmir'e verdiğiniz değer kadar edebiyata da verdiğiniz değer için sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi. İnci Aral ise, İzmir'de kendimi gerçekten sanat ortamında hissediyorum. İzmir'e 5-6. kez gelişim ama burada gerçek sanat var. Bu ortam toplumu değiştirecek" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nin (APİKAM) düzenlediği festival; Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Ahmet Piriştina Kent Arşivi, Gençlik Tiyatrosu, Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatro, AGORA Ören Yeri ve Kültürpark'ta yapılıyor.(DHA)