Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » 5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali başlıyor

5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali başlıyor

5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali başlıyor17 Ekim 2019 - 12:10
Kukla Karagöz Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği’nin (KUKSADER) Ankara Üniversitesi ortaklığında, DenizBank’ın ana sponsorluğunda düzenleyeceği 5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 19 Ekim Cumartesi günü başlıyor.

Kurulduğu günden bu yana kültür ve sanat projelerine destek veren DenizBank’ın ana sponsorluğunu üstlendiği; Kukla Karagöz Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği’nin Ankara Üniversitesi iş birliğinde her yıl düzenlediği Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 9 ülkenin katılımı, 2 sergi, 9 atölye, 19 farklı oyunla Ankaralılar ile buluşuyor.

 

Bu sene Ankara Üniversitesi’nin yanı sıra Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nün de destek verdiği festivalde mekanlar arasına Bilkent Center, Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, Beypazarı Belediyesi ve Erimtan Müzesi de eklendi.

 

‘Kukla sanatı sadece çocuklar için değildir’ mottosuyla yetişkinler için kukla oyunlarına da yer veren Uluslararası Ankara Kukla Festivali’nde bu yıl 4 farklı yetişkin kukla oyunu programda yer alıyor.

 

Kazakistan’dan gelen Almaty Devlet Kukla Tiyatrosu ‘Romeo ve Jülyet’, ‘Ana Yüreği’ oyunlarını yetişkinler için oynarken, Tiyatro Tempo da ‘Sokrates’in Son Gecesi’oyununu sergileyecek. Bununla beraber Kocaeli’nden festivale konuk olacak Gökhan Yılmazer ise ‘Naif Bey ve Yaveri’ adlı gösterisiyle yetişkinlerle buluşacak.