Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » 'Arşivin kıymetini anladım'

'Arşivin kıymetini anladım'

'Arşivin kıymetini anladım'08 Aralık 2017 - 11:12
Demirören İstiklal'de süren Milliyet Sanat Kitap Günleri hem kitapla hem de sanatla okurları bir araya getirmeye devam ediyor
Demirören İstiklal'de devam eden Milliyet Sanat Kitap Günleri hem kitapla hem de sanatla okurları bir araya getirmeye devam ediyor. 10 Aralık Pazar gününe dek sürecek Milliyet Sanat Kitap Günleri'nin altıncı gününde gençler kadar Milliyet Sanat dergisini uzun yıllardır takip eden okurları da etkinliği takip etti. Eski bir basın emekçisi olan Erol İşisağ bir dönem gazetecilik ve avukatlık yapmış, hatta ilk kez imzalı bir haber fotoğrafı Milliyet gazetesinde çıkmış bir isim. Milliyet Sanat Kitap Günleri'nde Milliyet Sanat standında tanıştığımız İşisağ, "Milliyet gazetesinden ve Milliyet Sanat dergisinin kurulduğu yıllarda görev yapan isimlerle tanışıklığım var ve yıllarca hep takip ettim dergiyi. Böyle markalaşmış bir derginin bu gibi etkinliklere vesile olması çok önemli. Benim gençlik yıllarımda Milliyet Sanat dergisi gazetenin bir eki gibi çıkardı ve şimdi sergide onları görünce arşivin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladım. Tabii artık çok daha kaliteli bir baskıyla çıkıyor. Milliyet Sanat'ın kültür sanatın geniş kitlelere yayılmasında ciddi katkıları olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Spor eğitmeni Sercan Şıpka ise sık sık kitap şenliklerini/günlerini takip eden bir isim. "Milliyet Sanat Kitap Günleri de gelecek yıllarda ziyaret listemde olacak" diyen Şıpka sözlerine şunları ekledi: "İstanbul'un kalbinde hem sergi hem de kitap günleri düzenlemek cesaret işi, yapanları tebrik diyorum."
 
 
İstanbul'a Adana'dan bir ziyaret için gelen Sefer Bostancı ve eşi, uzun saatler boyunca fuarı gezip kitapları tek tek inceledi, "Yarısına kadar gezdik ve birkaç kitap aldık, hemen hemen her kentte olması gereken bir faaliyet bence. Hazır İstanbul'a gelmişken denk getirmiş olmamız sevindirici bizim açımızdan. İnşallah yeni nesiller de bu kitaplardan esinlenerek, güç bularak ülkemize iyi birer vatandaş olur" dedi. Hemen hiçbir kitap etkinliğini kaçırmadığını söyleyen Şuheda Çam, geçen hafta Haydarpaşa'da düzenlenen Sahaf Festivali'ndeymiş. "Milliyet Sanat Kitap Günleri'nin olacağını, bir ay önce Milliyet Sanat dergisinde gördüm ve çok mutlu oldum. Çünkü Beyoğlu eski günlerine dönecek demekti bu benim için. Şimdi bu heyecanı yaşıyorum, Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim ve ağırlıklı olarak okula yönelik kitaplar alacağım sanırım buradan" dedi. 
 
Şemsi İnkaya: 'İyi düşünülmüş bir etkinlik'
 
Milliyet Sanat Kitap Günleri'ni ziyaret eden tiyatro oyuncusu Şemsi İnkaya ise şöyle konuştu: "Çok iyi düşünülmüş bir etkinlik, Beyoğlu'nda böyle mekanların bu şekilde değerlendiriliyor olması kültür sanat hayatı açısından önemli. Beyoğlu'nun halini görüyorsunuz, her köşede bir tretuvar çalışması var. Millet çukura düşerim de başıma bir şey gelir diye Beyoğlu'na çıkamıyor, ama bu bahaneleri olsun. Umarım Milliyet Sanat Kitap Günleri devamı gelecek bir etkinlik olur. Bir de Milliyet Sanat sergisini gördüm, ilk zamanından beri bilirim dergiyi ve çok da iyi bir okuruyumdur."